Studio Joseph / Bloomberg

  • Studio Joseph / Bloomberg
  • Studio Joseph / Bloomberg
  • Studio Joseph / Bloomberg
  • Studio Joseph / Bloomberg
  • Studio Joseph / Bloomberg
  • Studio Joseph / Bloomberg
  • Studio Joseph / Bloomberg
  • Studio Joseph / Bloomberg
  • Studio Joseph / Bloomberg
  • Studio Joseph / Bloomberg

Client: Studio Joseph + Bloomberg L.P.

Project: Bloomberg Terminal Mobius Displays

Our Role: Design Engineering, Fabrication, and Installation

Description: When Bloomberg opened their new, green, European headquarters, they invited Studio Joseph to develop an exhibit in the building’s atrium to share the history of the revolutionary Bloomberg Terminal. Studio Joseph’s team designed the exhibit’s form to communicate the connection of market participants to data and its transformational impact on an industry. Studio Joseph tapped New Project to produce the futuristic, interconnecting, Mobius strip-like forms that served as the support for the groundbreaking Terminals. 

New Project worked with the team at Studio Joseph to ensure the forms, which cantilevered eight feet from a single point, were engineered to withstand the weight and traffic associated with use and their high profile location in the building’s atrium. Starting with a 3-D model provided by the Studio, New Project created design engineering drawings for the production. We CNC’d jigs for cutting the foam substrate which was fitted around a laser cut aluminum structure. The forms were glassed with carbon fiber, fiberglass, and epoxy resin, then coated with a satin automotive finish. A final clear coat was applied to seal the graphics. Steel supports were welded and powder coated. 

Upon completion, we built custom crates and oversaw shipping to London where we installed the forms while the building construction was finalized. The end result was a stunning interactive display that invited people to learn about the invention that laid the foundation for a billion-dollar international business.

category